Landschap en betekenis

Deze site bevat teksten met informatie over mijn werk als schilder van landschappen en andere thema’s (vaak religieus geïnspireerd). De betekenis van het landschap is geen eenduidige zaak. Landschappen in de kunst hebben een eigen geschiedenis en zijn gekleurd door het zelfverstaan van de kunstenaar die in een bepaalde traditie staat en opgroeit in een bepaalde cultuur. Gedichten, Chinese en Japanse landschappen, moderne  interpretaties van het landschap en landschappen in relatie tot geschiedenis hebben mijn belangstelling en kleuren de wijze waarop ik werk. Collages met foto’s van landschappen, waarbij de foto het uitgangspunt is om een landschap te schilderen, pas ik al 30 jaar toe in mijn werk. Werken met sumi-e, inkt en pigmenten heeft mijn voorkeur. Ik houd van experimenteren en werk vaak abstract. Ik denk veel na over het landschap en de betekenis ervan in de context van ons zelfverstaan – onze religieuze bewogenheid – onze ‘spirituele’ zoektochten naar zin en betekenis en de duiding van de ons omgevende werkelijkheid. Poëzie en filosofie vormen daarbij een leidraad.

Meer afbeeldingen van mijn werk: Saatchi –  Weebly – Behance