Alchemie van leven en van dood

In tijden van corona word je geprikkeld om nader stil te staan bij het leven en de dood. Beiden zijn een geheim. Als schilder laat ik mij graag inspireren door het landschap, vaak op basis van een foto. Ook geschilderde landschappen in de vorm van een collage horen daarbij. Leven en dood, alchemie van leven en van dood, het is een thema dat nu actueel is omdat velen sterven en omdat op het leven vanuit het perspectief van de dood nieuw licht wordt geworpen. Veel foto’s die in deze collage zijn verwerkt (zoals het louteringsgraf) heb ik zelf gemaakt. Foto’s die cirkelen rond leven en dood, graven, kerkhoven, een kerk die wordt afgebroken, herinneringen uit de oorlog die op zijn einde liep (uit een fotoalbum) en illustraties die het alchemisch proces zichtbaar maken. 24 schilderingen, pigment, sumi-e en inkt op papier uit juli 2020 – afmeting: 30×40 cm.

links met mijn werk:

werk te koop via: www.saatchiart.com/hacquinjean

projecten op: http://www.behance.net/jeanhacquin

landschappen en collages (vanaf 30×40 cm): https://horizonlandschap.weebly.com

Meer info: stuur een mail via contact

alchemie van leven en van dood